Over het
BE-AR Rail system

Het BE-AR railsysteem is ontwikkeld na jarenlange ervaring in de spoorwerkenmarkt. Dit systeem is ontwikkeld om een veilige railgeleiding te garanderen met voldoende belasting op alle railwielen in een breed scala aan toepassingen.

Met de introductie van EN15746 zijn limieten vastgesteld voor de spoorsituatie in verband met kanteling en draaiing waarop de machine moet kunnen werken. Om aan deze vereisten te voldoen, is de huidige generatie machines echter in deze situatie ernstig beperkt in de prestaties. De spooraannemer is ervoor verantwoordelijk dat de werkzaamheden binnen de limieten blijven voor de machines voor een veilige werking en welke machines ingezet worden. In normale situaties moet een spooraannemer meerdere, verschillende machines inzetten voor specifieke taken.

Met de ontwikkeling van het BE-AR railsysteem hebben we rekening gehouden met de realiteit en de voorschriften. We hebben geconstateerd dat veel machines op de markt moeite hebben om aan deze voorschriften te voldoen en we zien dat hierdoor beveiligingsapparaten worden uitgeschakeld om de klus te klaren. De huidige machines hebben serieuze beperkingen bij het werken binnen de limieten. Met dit in gedachten hebben we als doel gesteld om een systeem te ontwikkelen dat een veiligere machine oplevert met goede algehele prestaties, terwijl het binnen de veiligheidslimieten blijft.

Door onze kennis van de voorschriften en de problemen die de gebruikers hebben ervaren bij het werken op het spoor te combineren, hebben we een oplossing ontwikkeld om een veiligere en eenvoudiger te bedienen machine te maken. Dit zorgt voor een goede algehele prestatie voor de gebruiker en de spooraannemer, zodat ze binnen de voorschriften kunnen werken.
In tests werd aangetoond dat de limieten van de voorschriften werden gehaald en zelfs overtroffen. Dit resulteerde in een groter veilig werkbereik voor de machine en verbeterde prestaties van de LMB in de laad- en draagmodus.

Het meeste werk dat met rail/weg-graafmachines wordt uitgevoerd, gebeurt tijdens het rijden en is afhankelijk van de stabiliteit. Onze oplossing is niet afhankelijk van activering door de gebruiker en is daarvoor gemakkelijker en veiliger in gebruik zonder risico op ontsporing.

Voordelen:
▸ Ontworpen als een module die op een breed scala van machines kan worden gemonteerd.
▸ Groter toepassingsgebied voor draai- en kantelgrenzen van het spoor waarin de machine kan werken.
▸ Verbeterde productie- en hefcapaciteit, hogere output zonder toegevoegd risico.
▸ Ontworpen als een permanente oplossing, geen activering door de operator vereist.
▸ Veiliger voor gebruiker door permanente bescherming tegen ontsporing.

Ontwikkeld door Berende Spoor- en Grondwerken en Nijhuis Engineering Dronten.
Gefabriceerd bij Nijhuis Engineering Dronten.